Vestel Çamaşır Makinesi Çalışırken Duruyor

Vestel çamaşır makinesi çalışırken duruyor sorunu olduğunda ilk akla elektrik arızası olduğu gelmelidir. Elektrik arızası makinenin takılı olduğu prizden, evin sigortasından olabilmektedir. Sorun bu şekilde olduğunda siz ya da bir elektrikçi tarafından tamir edilebilmektedir. Cihazın içindeki elektronik aksamda sorundan kaynaklandığında ise servis çağırılması gerekiyor.

Çamaşır makinesinin çalışması için 220 volt elektrik akımı alması gerekmektedir. Voltajın düşmesi halinde çalışmayacaktır. Cihazın olduğu prizde başka cihazlar olmamalıdır. Hepsi birden çalıştığında voltaj düşer. Bu da cihaza zarar verir ve arızaya neden olur.

Vestel Çamaşır Makinesi Çalışırken Duruyor Nedeni

Vestel çamaşır makinesi çalışırken duruyor sorunu ani elektrik kesintisi sonrasında ortaya çıkabilir. Ani olan elektrik kesintileri için cihazın içinde bir sigorta bulunur. Bu sigortanın tekrar devreye girmesi için yaklaşık otuz dakika beklenmelidir. Bu süre içinde cihazın fişi çekili olmalıdır. Prizdeki diğer cihazlar çekilmelidir. Servis çağırmadan önce yapabileceğiniz işlemler şunlardır.

• Cihazın fişini çekin ve birkaç dakika bekleyin

• Prizde tek cihazın fişinin takılı olmasına dikkat edin

• Buna rağmen çalışmıyorsa servis çağırın

İlgili Yazılar

Arçelik çamaşır makinesi kapak kilidi kırıldı nasıl açılır
Profilo çamaşır makinesi E63 hatası
Çamaşır makinesi deterjan almıyor
Arçelik Çamaşır Makinesi Dokunmatik çalışmıyor
Bosch çamaşır makinesi hata Kodları
TIKLA SERVİSİ ARA
4445545.com 4445545.net 4445545.org Altus Servis İstanbul Profilo Servis Buderus Servis Electrolux Servis İmmergas Servis Arizacozum.com İstanbul Vaillant Servisi Kombicozum.com