Bosch Çamaşır Makinesi Su Almıyor

Bosch çamaşır makinesi su almıyor sorunu çamaşır makinelerinde ara ara meydana gelebilecek problemlerden bir tanesidir. Eğer makineniz su almıyor ama çalışıyorsa bu konuda yalnız değilsiniz. Bu durum pek çok kullanıcının karşı karşıya kaldığı bir sorundur ve çözümü oldukça basittir. Öncelikle bu problemi çözebilmek için sorunun neyden kaynakladığını bulmanız gerekmektedir. Peki makinenin su almama sorunu evde nasıl çözülebilir inceleyelim.

Çamaşır Makinesi Su Almama Sorunu Çözümü

  • İlk olarak hortumları kontrol etmeniz önerilmektedir. Çamaşır makinenizin arkasında bulunan su giriş ve tahliye hortumlarını kontrol ediniz. Su girişi musluklarını sonuna kadar açın. Ayrıca su girişi filtresini de temizlemeyi unutmayın.
  • Eğer sorun hala çözülmediyse kapaktan kaynaklı olabilir. Makine kapağı kapanmadığı zaman makineye su girişi sağlanmamaktadır. Bu yüzden ön kapağın açık durumda olmadığından emin olun.
  • Sorun hala çözülmediyse deterjanı fazla kullanıyor olabilirsiniz. Bu da kutuda kalıntılara ve zaman geçtikçe tıkanıklığa sebep olur. Bu durumda deterjan kutusunu yerinden çıkartınız. Kutuyu temizledikten sonra makineye tekrar takınız.
  • Eğer tüm bunlara rağmen sıkıntı devam ediyorsa Bosch servisinden yardım talep ediniz.

İlgili Yazılar

Vestel Çamaşır Makinesi deterjan gözü nasıl çıkarılır
Samsung çamaşır Makinesi LE hatası
Indesit çamaşır makinesi tüm ışıkları yanıp sönüyor
Arçelik Çamaşır Makinesi F11 arızası
Siemens çamaşır makinesi sıkma programı
TIKLA SERVİSİ ARA
4445545.com 4445545.net 4445545.org Altus Servis İstanbul Profilo Servis Buderus Servis Electrolux Servis İmmergas Servis Arizacozum.com İstanbul Vaillant Servisi Kombicozum.com