Arçelik Çamaşır Makinesi Leke Çıkarmıyor

Arçelik çamaşır makinesi leke çıkarmıyor ise bu sorunun birden fazla sebebi olabilir. Bu sebeplerden başlıca olanları ise genellikle kullanıcı hatasından kaynaklanır. Çünkü yanlış miktarda deterjan kullanımı ya da yanlış programda çamaşır yıkama çamaşırlarınızdaki lekelerin çıkmamasına sebep olabilir. Lekelerin çıkmaması durumunda da sizin için sıkıntı olacaktır. Çünkü çamaşırlarınızı temizlemek için kullandığınız makinenin işe yaramaması sizin iş yükünüzü daha çok artıracaktır. Bu yüzden lekelerin çıkmaması ile ilgili bir sorun yaşıyorsanız bu sorunu çözmeye çalışmanız gerekir. Peki, çamaşır makinesinin lekeleri çıkarmamasının sebepleri neler olabilir?

Arçelik Çamaşır Makinesinin Lekeleri Çıkarmamasının Sebepleri

Arçelik çamaşır makinesi leke çıkarmıyor ise bu soruna birçok etken sebep olabilir. Bu etkenlerden bazıları ise şu şekildedir:

  • Makinenize gereğinden fazla çamaşır koyduysanız eğer makineniz dönme ve yıkama konusunda sorun yaşayacaktır. Bu da lekelerin çıkmamasına sebep olacaktır.
  • Makinenizin kazanı temiz değilse lekelerin çıkmamasına sebep olacaktır. Bu yüzden kazan temizliğiniz yapmanız gerekir.
  • Gereğinden fazla deterjan koymanız çamaşırlarınızı temiz yıkamaz. Aksine sizin için sorun oluşturur.
  • Deterjan gözünün temizliğine dikkat etmemeniz de çamaşırlarınızda lekelerin çıkmamasına sebep olur.
  • Makinenizin lastiğini temizlememek de çamaşırlarda leke kalmasına sebep olabilir.

İlgili Yazılar

BEKO 2314 BY Çamaşır Makinesi kullanma KILAVUZU
Profilo bulaşık makinesi yanık kokusu
Beko çamaşır makinesi Yıkamayı bitirmiyor
Altus çamaşır makinesi yıkamaya geçmiyor
Samsung bulaşık Makinesi RESETLEME
TIKLA SERVİSİ ARA
4445545.com 4445545.net 4445545.org Altus Servis İstanbul Profilo Servis Buderus Servis Electrolux Servis İmmergas Servis Arizacozum.com İstanbul Vaillant Servisi Kombicozum.com