Ariston Çamaşır Makinesi f12 Hatası

Ariston Çamaşır makinesi f12 hatası suyu pompalamaya çalışırken bu görevini yerine getirememesidir. Bu görevi yapamadığı için makineden sesler çıkarken yerinden oynayacak gibi olması da muhtemeldir. Bu arızalar karşısında sorunu kendiniz çözmek isteyebilirken, kimi zaman da destek gerekebilir. Kontrol ünitelerine bakılması öncelikle tavsiye edilirken buralardan bağlantı almadığı zamanlarda da bu arıza çözümlenebilir.

Ariston Çamaşır Makinesi f12 Hatası Neden Oluyor?

Ariston çamaşır makinesi f12 hatası neden oluyor? İçin verilebilecek çok net bir cevap olmayabilirken, makinenin test edilmesi gerekebilir. Kullanıcı kaynaklı veya dış etkenler bu hataya sebep olabilir. Çözüm olabilecek birkaç alternatif ise;

  • Akım, priz ya da elektrik gibi sorunlardan oluşabilecek bu arıza için makinenizi sıfırlamanız gerekebilir. Bunun için makinenizi, tamamen kapattıktan sonra makinenizin fişini çıkarın. Bu şekilde 10 dakika bekledikten sonra tekrar başlatın.
  • Başka bir seçenek ise kontrol panelindeki kontrol bağlantılarını kesip tekrar bağlamanız olacaktır. Bu aşamadan eminseniz yapmanız tavsiye edilir.
  • Gerekli alternatiflere rağmen makineniz f12 hatası veriyor ise yetkili servis birimlerinden destek almalısınız.

İlgili Yazılar

Ariston çamaşır makinesi kapak kilidi açılmıyor
Çamaşır makinesi deterjan gözünden su akıtıyor
Bosch çamaşır makinesi kazan dönerken ses çıkarıyor
Beko çamaşır makinesi sürekli su alıyor
Aqualtis çamaşır makinesi F06 hatası
TIKLA SERVİSİ ARA
4445545.com 4445545.net 4445545.org Altus Servis İstanbul Profilo Servis Buderus Servis Electrolux Servis İmmergas Servis Arizacozum.com İstanbul Vaillant Servisi Kombicozum.com